Waarom de Oculus Touch niet zo geweldig is

Een voorbeeldje van hoe de Oculus Touch zou moeten werken
En het is zo makkelijk op te lossen…

Oculus is bekend geworden door die ene South Park aflevering en doordat ze natuurlijk kei vette spullen maken. Het nieuwste speeltje van dit bedrijf is nu beschikbaar voor aankoop: de Oculus Touch.

Net zoals de Oculus Rift zorgt de Touch voor toegang naar de virtuele wereld. Je kan spelletjes doen of je maakt een wandeling op de maand.

Maar waar HTC Vive een staf heeft en Google Daydream een kleine afstandsbediening, komt de Touch zonder enorme vorm van bediening. Oké, dat is niet waar: je kan je handen gebruiken, maar dat is niet handig als je een spel speelt.

De keuze om de controllers van de Oculus Touch apart te verkopen is natuurlijk duidelijk: meer geld! Verder zijn de controllers niet per se nodig, dus waarom moeten die er per se bij zitten? De controllers van het apparaat zijn namelijk opnieuw ontworpen en zien er helemaal anders uit. Je hebt nog maar één controller, waarmee je eenvoudig al je vingers kan bewegen zonder dat de controller dan meteen uit je hand valt.

[gv data=”KKT3Z8LBn6s”][/gv]

De bediening zal niet goedkoop worden. De prijs van $199 laat je al van je stoel vallen. Laat staan als je hem moet kopen in combinatie met de Oculus Touch, waarbij samen kopen niet eens voordeel oplevert. Een complete set zal net iets minder dan $800 kosten en dat is toch best veel geld.

Nog geen reacties

  1. De controllers kosten samen met de bril net zoveel als de HTC Vive, dus ik snap het probleem niet zo.

    Wat wordt hiermee eigenlijk bedoeld?
    “De controllers van het apparaat zijn namelijk opnieuw ontworpen en zien er helemaal anders uit. Je hebt nog maar één controller, waarmee je eenvoudig al je vingers kan bewegen zonder dat de controller dan meteen uit je hand valt.”

    Je hebt twee controllers, niet één. Uit reviews blijkt dat ze fijn werken. Het ligt ook een beetje aan de toepassing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *