Waarom deze Bluetooth speaker er zo uit ziet

Waarom deze Bluetooth speaker er zo uit ziet
Daar zit natuurlijk een reden achter.

Misschien denk je wel bij het zien van deze Bluetooth speaker “Wat een maf ding”. Wellicht gaat er een lampje branden als ik 2001: A Space Odyssey zeg. Dit jaar is het 50 jaar geleden dat de sciencefiction film van Stanley Kubrick werd uitgebracht. Om bij dit feit stil te staan hebben creatievelingen de iconische computer HAL-9000 nagemaakt.

De replica is geen computer, maar een Bluetooth speaker. De Master Replicas Group is verantwoordelijk voor de replica en via crowdfundingsplatform Indiegogo willen ze het product aan de man gaan brengen. Er worden nu pre orders geaccepteerd en de eerste leveringen moeten volgend jaar in januari gaan plaatsvinden.

Er komen meerdere producten. Zo is er de HAL 9000 Bluetooth Speaker Edition, wat gewoon een speaker is. Maar ook de HAL 9000 Command Console. Van deze versie komen 2.001 exemplaren en zijn enkel verkrijgbaar via de Indiegogo campagne. De speaker komt met een 10.-inch HD scherm en repliceert de displays uit de film. Het ding is nog slim ook, want Alexa van Amazon is voorgeïnstalleerd.

De HAL 9000 Bluetooth Speaker Edition kost 600 dollar en de gelimiteerde HAL 9000 Command Console kost 1.200 dollar. Een boel geld, maar dan heb je wel iets speciaals in huis.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *