Waarom Camp Nou ontbreekt in FIFA 20

pes-20-fifa-20-fc-barcelona-lionel-messi
En alles wat je moet weten over PES20.

Iedere voetballiefhebber die ook van gamen houdt zal wel eens een potje Fifa gespeeld hebben. Hoewel de nieuwste versie, FIFA20, weer boordevol updates zit en zelfs een straatvoetbal-modus blijft de basis hetzelfde. Je kan met jouw eigen team wereldkampioen worden. Alle spelers van alle sterrenteams staan tot jouw beschikking. Er is echter sinds 2016 1 uitzondering. Camp Nou van FC Barcelona is namelijk niet te vinden.

De reden daarvoor is dat zij in 2016 een exclusieve overeenkomst tekenden met Konami, dat met Pro Evolution Soccer (PES) nagenoeg de enige serieuze concurrent voor FIFA op de markt brengt. Deze deal liep in 2019 af en daarmee had de FIFA goede hoop dat ook FC Barcelona weer mee zou werken aan FIFA20. Daar lijkt het vooralsnog niet op. FC Barcelona heeft namelijk de deal me Konami verlengd en zelfs uitgebreid. Zo zullen er tijdens de thuiswedstrijden van de FC advertenties van Konami getoond worden en siert Messi zelfs de cover van de nieuw uit te komen versie PES20, voluit eFootball Pro Evolution Soccer 2020 geheten. Veel clubs geven beide spellenmakers toestemming om hun een plekje te geven in de digitale eredivise, maar daar lijkt het bij FC Barcelona ook nu niet op uit te draaien gezien de verbeterde sponsordeal.

Wat kun je van PES20 verwachten?
Als je besluit PES20 te proberen kun je verwachten dat de Master League module sterk is uitgebreid. Je kunt zelf als manager jouw eigen verhaallijn ontwikkelen en zo het beste team samenstellen. Door verbeteringen aan de interactieve dialogen zouden spelers verhaallijnen kunnen ontwikkelen die veel individueler zijn dan nu het geval is. Je kunt jouw eigen stijl ontwikkelen, maar ook de stijl van legendarische trainers zoals Maradona of onze eigen Johan Cruyff selecteren. Daarnaast kun je jouw eigen sponsors bepalen en is het transfersysteem op de schop gegaan. Specificaties zoals transfersommen en salarissen zouden realistischer gemaakt zijn.

Helemaal nieuw is de matchday-mode. Hier kunnen spelers met elkaar samen één van de twee teams van de gekozen ‘match of the week’ vertegenwoordigen. Aan het eind van de week worden via algoritmes de beste spelers bepaald. De twee finalisten vertegenwoordigen hun team in de ‘match of the week’, die live gestreamd wordt.

Naast deze opvallende verbeteringen zijn er ook diverse technische verbeteringen, zoals traptechniek etc. doorgevoerd.

PES Legends Edition
Dit jaar brengt PES ook een ‘Legends Edition’ uit. Deze lijkt vooral in het teken te staan van Braziliaanse voetbalsterren. Zo siert Ronaldinho de cover en zijn er diverse 3d-scans van Ronaldinho naast andere in-game bonussen verwerkt.

De game komt beschikbaar voor PC, Xbox en PlayStation 4 vanaf 10 september. Naar verwachting wordt er in augustus een gratis demoversie ter beschikking gesteld.

Of de game ook beschikbaar komt op de nieuwe Konami-console is nog niet bekend.

Bron: inews.co.uk

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *