Waarom Fortnite v7.30 de game kan verzieken (opinie)

Kom op Epic
Tof of karig?

Originele bericht: Fortnite update 7.30 heeft een gave Apple verrassing…
De nieuwste update voor Battle Royale gigant Fortnite is uit en afgezien van een nieuwe granaat zijn de grote veranderingen in elk geval controversieel. Vooral mobiele gamers zullen voor zichzelf moeten gaan beslissen of ze de game niet op een ander platform willen gaan spelen.

De mobiele versie van Fortnite (Android en iOS) heeft namelijk ondersteuning gekregen voor Bluetooth controllers. Fanatiekelingen zullen blij zijn dat ze een fysieke controller naar de game kunnen meenemen. Casual spelers (het overgrote merendeel van de Fortnite-community, zo schat ik) krijgen daarentegen nog een obstakel om te overwinnen.

Battle Royale-games hebben simpelweg één doel: overleven tot je de laatste bent. Dat is al moeilijk genoeg met alle nerds die niets anders doen dan deze game spelen pro’s die je zonder pardon een virtuele schop onder de kont geven. Nu hebben fanatiekelingen daarentegen nóg een voordeel naast geen leven hebben, en dat is een fysieke controller. Hierdoor hebben ze meer plek op het scherm om te zien wat er gebeurt, kunnen ze hun karakter preciezer besturen en beschikken ze over allemaal extra knoppen (tenzij je deze Asus gaming smartphone hebt).

Kortom, spelers met een Bluetooth-controller hebben in principe een voordeel tegenover spelers zonder controller. Dat levert een rare dynamiek op. Als je een PC-game speelt weet je dat iedereen muis en toetsenbord gebruikt. Sommige gamers hebben een betere muis, groter scherm of snellere PC, maar gebruiken in elk geval dezelfde basis set-up. Hetzelfde geldt voor console-games; iedereen gebruikt in principe dezelfde controller.

Maar mobiele gamers moeten het nu doen met een tweetal tegenstanders. De een neemt een spreekwoordelijk mes mee naar een vuurgevecht, terwijl de ander met een apache helikopter rondvliegt. Sommigen zullen dit niet erg vinden, anderen zullen zich hieraan storen. Ik kan die laatste groep simpelweg aanraden om – als je al Fortnite wilt spelen – het in elk geval niet op een mobiele telefoon te doen. Maar hey, whatever floats your boat.

Hoe dan ook, Android-gebruikers kunnen nu dus gebruikmaken van bijvoorbeeld hun Steelseries Stratus XL, Gamevice, XBox1, Razer Raiju of Moto Gamepad, terwijl iOS-gebruikers maar keuze hebben uit een handjevol apparaten die door het exclusieve Apple zijn goedgekeurd. Dat zijn bijvoorbeeld de Steelseries Nimbus en de Gamevice.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *