Waarom fotofanaten de Huawei Honor 6 Plus willen hebben

Honor-6-Plus-Camera
De Honor 6 Plus is veel meer dan een naamgenoot van die ene andere populaire smartphone. Vooral op cameragebied probeert Huawei iets nieuws.

De Honor 6 Plus werd vandaag onthuld in Beijing en kreeg vooral aandacht door de dubbele camera op de achterkant van het toestel. Dit maakt het mogelijk om foto’s achteraf nog scherp te stellen, nadat ze dus al gemaakt zijn.

Twee cameralenzen
De twee cameralenzen schieten 8 megapixel foto’s, die net zoals met HTC’s Duo Camera-functie, achteraf een stuk scherper gemaakt kunnen worden. Ook op de voorkant is er een 8 megapixelcamera aanwezig, zodat je haarscherpe selfies kunt maken. Huawei noemt de drie camera’s de ‘888’, wat ‘drie keer geluk’ betekent in het Chinees.

[gv data=”gfuCWlrX0K4″][/gv]

De indrukwekkende cameratechnologie wil overigens niet zeggen dat er op andere vlakken beknibbeld is. De Honor 6 Plus heeft een full-hd 5,5 inch scherm, en een 3GB werkgeheugen. De interne opslag bedraagt 32GB, dat je later met microSD uit kunt breiden. De accu heeft een capaciteit van 3600mAh en er is een octacore Kirin 925 chip ingebouwd.

Infraroodzender
Ook is er een ingebouwde infraroodzender aanwezig, waarmee je andere apparaten (zoals je tv en stereo-installatie) kan besturen. De soortgelijke naam met de iPhone 6 Plus is Huawei overigens niet onopgemerkt voorbij gegaan. Tijdens de presentatie werd benadrukt dat hun Honor 6 Plus “lichter is, koeler blijft en een betere batterij heeft”, zo schrijft Engadget.

Huawei-Honor-6-Plus-Presentatie

Het toestel draait op Android 4,4 Kitkat dat bewerkt is met Honors EMUI-skin. Aangezien de Honor 6 ook in Nederland wordt verkocht, is er hoop dat de 6 Plus ook zijn weg naar Holland zal vinden. Voorlopig wordt hij echter alleen in China verkocht voor 1999 Chinese yuan, wat neerkomt op 255 euro. Er is ook nog een 4G-versie beschikbaar voor 2499 yuan (€323,-), die ook in het goud geleverd wordt.

Nog geen reacties

  1. Ik heb geen idee wat voor een chip kirin is en zich verhoudt tot qualcom chips, maar het lijkt best veelbelovend. Zeker voor die prijs. Maar waarom denken ze dat infrarood een comeback gaat maken op de telefoon?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *