Waarom GTA 6 niet speelbaar wordt op je huidige console

GTA VI release
Het heeft er alle schijn van dat Rockstar ook voor deze GTA-versie op z’n zachtst gezegd ‘de tijd’ neemt.

De afgelopen weken zijn er enkele geruchten verschenen over de releasedatum van GTA 6. In de meeste artikelen wordt 2018 aangeduid als het releasejaar van de nieuwste GTA-game. Helaas heeft het er veel weg van dat we pas over 4 jaar aan de slag kunnen met de opvolger van GTA 5.

En dan is het al 2020, het jaar waarin de nieuwe generatie consoles zich naar alle waarschijnlijkheid aandient. De kans is dan ook groot dat je huidige console niet de beschikking krijgt om GTA 6 te kunnen spelen, laat staan in de best mogelijke graphics.

GTA 6 kan in 2020 een van de beste launch-games kunnen worden voor de Playstation 5 (dus niet de Pro) en Xbox Two. Rockstar zou zich in haar eigen voet schieten als het ook last-gen consoles laat genieten van de nieuwe GTA-avonturen, aangezien er in het poorten van een spel veel tijd en moeite gaat zitten.

Alhoewel 2020 nog erg ver weg lijkt, is het helemaal geen gekke gedachte dat we zo lang moeten wachten op een nieuwe GTA-game. Rockstar is op dit moment namelijk nog steeds flink aan het werk om GTA 5 van nieuwe content te voorzien, en dat spel is toch alweer dik 3 jaar oud.

Ook Red Dead Redemption 2 vergt veel tijd en aandacht van het Rockstar-team. Het spel komt hoogstwaarschijnlijk uit in 2017 en de verwachting is dat ook dit spel na verloop van tijd wordt aangevuld met nieuwe content. Gelukkig kunnen we ons in de tussentijd nog prima vermaken met GTA 5 en de vele hilarische video’s ervan op YouTube.

[gv data=”nqlldpGVR4g”][/gv]

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *