Waarom GTA V Online ineens weer super populair is

Lekker RP'en
Roleplayen is gigantisch populair op Twitch.

Het is nauwelijks te geloven, maar Grand Theft Auto V is over 4 maanden alweer 6 jaar oud (voor de Xbox 360 en PlayStation 3 release). Dat de levensduur van Rockstar’s gigantisch populaire open wereld-game nog niet voorbij is, bewijst streamingplatform Twitch. Het lijkt namelijk alsof GTA V nooit weggeweest is.

Volgens Twitch analytics Newzoo was GTA V namelijk de op 2 na meest bekeken game op het platform in heel maart. Dat is een gigantische prestatie, als je kijkt naar de rest van de top 10. Jongens als League of Legends, Fortnite, Apex Legends, Overwatch en Counter Stike zijn allemaal vaste gasten in de lijst en GTA komt eventjes binnen knallen na maanden weggeweest te zijn.

Met 58,2 miljoen uur bekeken stream heeft GTA V de derde plek gestolen van Apex Legends (57,8 miljoen uur) ondanks het feit dat die laatste het de laatste tijd niet heel erg goed doet. De eerste en twee plek zijn respectievelijk voor League of Legends (105 miljoen uur) en Fortnite (97 miljoen uur) dus veel hoger zal GTA de komende tijd niet komen.

De reden voor het ongelofelijke succes van de laatste tijd zit hem in een herleving van een speciale set servers van NoPixel. Daar wordt een speciale manier van GTA gespeeld door middel van de FiveM-mod. Wat is er zo speciaal aan? Nou, in plaats van het stelen van auto’s, het bezoeken van prostituee’s (om ze vervolgens te vermoorden) en het zo lang mogelijk uitrekken van een massamoord ga je precies doen wat je in het echte leven doet: je netjes aan de regels houden.

Jazeker, deze zogenoemde role playing (RP) servers zijn ontzettend populair op het moment. Spelers moeten zich aan de (verkeers)regels houden en doen net alsof ze echte mensen zijn. Het streamen van de mod blijkt ontzettend populair en grote streamer Summit1g is onder andere verantwoordelijk voor de gigantische groei in populariteit van de ogenschijnlijk saaie mod.

Spelers besturen zowel politieagenten als ook criminelen, verkopers, strip-club-eigenaren en ga zo maar door. Het leuke zit hem vervolgens in het zo echt mogelijk interactie voeren met andere spelers. En veel mensen willen meedoen. De specifieke servers van NoPixel hebben een flinke wachtrij. Vooralsnog lijkt het erop dat GTA V RP dus nog erg populair zullen blijven.

[gv data=”FrNuuEwCWX0″][/gv]

Check ook: 6 grappige Grand Theft Auto video’s op YouTube

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *