Waarom neemt Xiaomi weer een stap terug met flagship killer?!

Interessant!
Jullie waren zo goed bezig!

Xiaomi is met hun submerk Redmi de laatste tijd ontzettend goede smartphones aan het afleveren. Het merk zette keihard in op Nederland en kwam met wat wij al dé flagship killer van 2019 noemde of in elk geval een geweldig iPhone alternatief. Maar waar de Redmi K20 Pro (Mi 9T in het westen) eigenlijk een OnePlus 7 Pro zonder high-end prijskaartje was, zet de opvolger een stapje terug.

Men zou een gloednieuwe flagship killer kunnen verwachten van Redmi en dat is op het moment niet uitgesloten. Wat betreft design neemt het Chinese submerk daarentegen een stapje terug. Waar de K20 (Pro) een pop-up camera had om een notch te voorkomen, deelt Redmi-topman Lu Weibing op Weibo een teaser van de K30 met dubbele selfie-camera. Óf een smartphone met twee schermen en een dual-camera op de achterkant. Maar de kans dat meerdere merken dit concept gebruiken is relatief klein.

Met andere woorden, het merk gaat weer voor een ’traditionele’ selfie-oplossing en niet voor een volledig randloos design. Dat zegt overigens nog niets over de features onder de motorkap, want naast de camera-oplossing en de naam maakt het bedrijf nog niets bekend. Dus Redmi, solide hardware, een vriendenprijsje en hele snelle Android-support maken jullie langzaam maar zeker tot de nieuwe flagship killer; laat de Redmi K30-serie (waarschijnlijk Mi 10 in het westen) dus niet tegenvallen!

Ondertussen wachten we nog steeds op Xiaomi’s vervolg op de zeer solide Pocophone F1. Daarover lees je hier meer.

Nog geen reacties

  1. Er komt geen opvolger voor de Pocophone F1, omdat men bij Xiaomi heeft besloten dat teveel verschillende namen, verwarrend is voor de consument. Er is wel een spirituele opvolger gekomen, en dat is de hierboven reeds vermelde Mi 9T pro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *