Waarom Samsung moet presteren met de Galaxy S10

Galaxy S10
Niet alleen de Galaxy S10 moet het goed gaan doen.

Werk aan de winkel bij het Zuid-Koreaanse Samsung. Uit de voorlopige eerste cijfers over het eerste kwartaal van 2019 blijkt dat de techgigant omgerekend 4,9 miljard euro winst boekte. Klinkt misschien veel, maar het is een daling van maar liefst 60 (!) procent in vergelijking met dezelfde periode, een jaar geleden.

De dalende inkomsten hebben te maken met de teruggenomen vraag naar OLED-schermen voor de Apple iPhone. Ook het feit dat de prijs van geheugenchips is gedaald helpt niet mee. Samsung had nog gehoopt dat de eerste verkoopcijfers van de kersverse Galaxy S10 het tij zou keren. Die invloed op de cijfers valt nu nog niets over te zeggen, het is wachten op concrete verkoopcijfers om te zien hoe de Galaxy S10 het in de eerste verkoopperiode heeft gedaan.

De omzet daalde met 14 procent in vergelijking met dezelfde periode, een jaar geleden. Het is voor Samsung zo’n beetje het laagste kwartaalresultaat in twee jaar. Samsung heeft er al rekening mee gehouden dat de winst dit jaar lager zou uitvallen dan de huidige marktverwachtingen. Eind april komt het techbedrijf met de definitieve cijfers over het eerste kwartaal.

5 reacties

 1. Vindt je het gek. 1000 euro voor zo’n toestel. Ik wil kei graag de S10+ halen, maar danzij z’n belachelijke prijs stel ik het nog uit. 750 euro is max wat ik wil uitgeven aan zo’n toestel. Dus wordt nog minimaal 4/5 maanden wachten voor me..

  • @mstiic: Mijn dilemma is dat elke 7+ van whatever merk momenteel al boven de meeste verwachtingen zitten.
   En toestellen als de Pocophone die me geen goed gevoel geven om 1000+ voor een ander merk te dokken.

   • @lolindir: ik heb net vorige maand een Pocophone F1 gekocht voor m’n zoon en het is ronduit indrukwekkend wat je voor 255 euro (via parallelimport) in je handen kunt hebben.

    Nee, er is geen enkele reden meer om 1000+ euro stuk te slaan op een smartphone. Echt niet.

    • @rrrobert: Voelt hij wel “premium” genoeg aan? Dat leek het grootste direct opvallende nadeel te zijn. (Maar dat vond ik eerlijk gezegd ook van de Iphone 7+ ten opzichte van de galaxy edge).
     Geen andere kleine narigheden? Huawei was met de p6 & 7 ook net niet premium genoeg naar mijn smaak bijvoorbeeld.
     Hoe dan ook staat de Pocophone hoog op m’n lijstje. Nog even de laatste details opsnoepen als je het niet erg vind. 🙂

     • @lolindir: in alle eerlijkheid, de behuizing is van polycarbonaat, en nee, dat voelt minder ‘premium’ dan glas of metaal. Maar voor m’n zoon is dat geen enkel probleem, want die heeft er een siliconen bumpercase om heen geschoven.

      Positief is verder de performance, opslagcapaciteit, de kwaliteit van de camera. Negatief is het ontbreken van NFC (al is dat voor m’n zoon geen probleem), geen IP kwalificatie op zit tav bescherming tegen stof en water en het feit dat er een ‘oké’ LCD scherm op zit ipv OLED.

      Maar hè, we hebben het ook over een telefoon die de helft of zelfs eenderde kost van de concurrentie met dezelfde hardware.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *