Waarom we nog heel lang moeten wachten op Westworld S3

Westworld komt voorlopig niet terug
Het duurt nog even voordat alle ‘motorfunctions’ weer hervat worden.

Zonder al te veel te spoilen was ook het tweede seizoen van HBO’s één-na-beste serie (na Game of Thrones, natuurlijk) een complete mind fuck. Inherent aan een dergelijke serie, zeker in een universum dat draait om grote, filosofische ideeën omtrent technologie, hebben we meer vragen dan antwoorden en kunnen fans niet wachten op seizoen 3. Dat zullen ze daarentegen voorlopig nog moeten doen.

Het goede doch te verwachten nieuws dropte net na het einde van seizoen 2: Westworld kreeg uiteraard een derde seizoen. Het eerste seizoen (oktober 2016) van de sci-fi-serie was op zichzelf misschien wel een van de beste shows ooit en toen ik hoorde dat we lang moesten wachten op een vervolg (anderhalf jaar) was ik blij. Het vergt namelijk ontzettend veel tijd en energie om een ingewikkelde serie als Westworld te schrijven en uit te werken. Prettig dus, dat HBO het volgende seizoen niet direct uit wilde poepen om het momentum te behouden.

Dat gaan ze met seizoen 3 ook niet doen, zo zegt programming chief Casey Bloys van HBO tegen TheWrap. Hoewel we gewend zijn om anderhalf jaar te wachten, gaat het nu nóg langer duren. In eerste instantie was de verwachting dat het volgende seizoen ergens eind dit jaar zou uitkomen, maar dat wordt helaas 2020. Dan moet het potverdikkeme wel een heel goed seizoen worden Nolan en Joy!

Spoiler alert voor seizoen 2

We weten overigens al het een en het ander over het aankomende seizoen, simpelweg afgaande op de conclusie van seizoen 2. De zelfbewustzijnsvraag uit het eerste seizoen is grotendeels beantwoord en nu gaan de Hosts op pad in de echte wereld.

Schrijfster en co-creator Lisa Joy bevestigt dit: “Het was altijd het plan om de echte wereld te gaan verkennen en nu hebben we daar Dolores, Bernard en een zeker wezen dat Hale’s lichaam bestuurt. (…) Er zijn drie Hosts in de echte wereld en het volgende seizoen zal gaan verkennen wat ze daar ontdekken en wie ze daardoor worden.”

Maar die echte wereld ziet er niet zo uit als de onze, in het heden. In seizoen 2 zagen we namelijk al wat van de sci-fi Aziatische, strakke wereld. Daar gaat een hoop computerwerk in zitten. Dat is dan ook een van de redenen (naast het doodsimpele feit dat een show schrijven veel tijd kost); Westworld hanteert ontzettend veel CGI en special effects die tijd kosten om te maken.

Ik verwacht dat Westworld seizoen 3 in april van 2020 lanceert op HBO. Tot die tijd kunnen we genieten van de pracht die seizoen 1 heet, en omdat het moet omdat het kan ook het rommeltje dat seizoen 2 heet nog een keer terugkijken.

Foto @HBO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *