Wacht, is GTA V echt zo vaak verkocht?

Michael uit GTA V
Er zijn ontwikkelaars die blij zijn als hun games krap een miljoen keer over de toonbank gaan…

Bij Rockstar halen ze hun schouders op als de magische grens van één miljoen gepasseerd wordt. Dat is maar een mager aantal, toch? Het team achter Grand Theft Auto V mocht de afgelopen jaren de ene na de andere mijlpaal vieren, maar het einde is nog lang niet in zicht. GTA V ligt al sinds 2013 in de winkels, maar de afgelopen twaalf maanden werden er toch nog 15 miljoen exemplaren verkocht.

Destijds stond de teller op 75 miljoen stuks, waardoor het totaal nu op 90 miljoen komt. We kunnen dus wel stellen dat Rockstar en uitgever Take Two bakken met geld hebben verdiend aan hun succesnummer. Zeker als je weet dat ook GTA: Online een enorm succes is. In deze multiplayermodus kun je virtueel geld kopen met je zuurverdiende euro’s en we hoeven je vast niet uit te leggen dat er miljoenen euro’s in de game gepompt worden.

Het wachten is nu op de release van GTA 6, al zal het lastig worden om het succes van het vijfde deel te evenaren. Als de geruchten kloppen, dan volgt de release pas in 2021, dus ons geduld wordt behoorlijk op de proef gesteld.

2 reacties

  1. Op zich ook niet heel erg gek. Het is een waanzinnig goed en leuk spel. Zo nu en dan slinger ik de Xbox nog eens aan om een rondje te doen.

    Ook de content die er telkens bijkomt houdt het spel relevant. Zeker voor de multiplayer freaks is er veel te doen en te beleven.

    Nog een reden voor de goede verkoopL het kwam oorspronkelijk uit voor de PS3 en Xbox 360 en maakte later de overstap naar de nieuwe generatie consoles. Ik heb het spel eerst eerst gekocht voor de 360, later voor de One. Er zullen meerdere zijn die dat gedaan hebben, denk ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *