Wanneer komt Apple met een 5G iPhone?

iPhone
Het is tijd om deze nieuwe technologie te omarmen.

In 2019 zullen de eerste 5G smartphones het licht zien. Apple is niet het meest innovatieve merk als het om deze techniek aankomt, want de eerste 5G-toestellen van de grote merken zijn Android-smartphones.

Komt Apple in het najaar van 2019 ook met een 5G smartphone dan? Nou, reken daar maar niet op. Volgens een bron van Fast Company zijn de Intel chips die Apple nu gebruikt nog niet klaar genoeg voor 5G technologie. De boel zou overhit raken met kapotte iPhones tot gevolg. In plaats daarvan duurt het nog een jaartje en komt Apple in 2020 met 5G iPhones die gebruik maken van de Intel 8161 chip. Het techbedrijf uit Cupertino weigerde, zoals gebruikelijk, commentaar te geven op de geruchten.

Het is geen ramp dat Apple pas in 2020 met een 5G iPhone gaat komen. Voor ons Nederlanders althans. 5G technologie staat hier nog in de kinderschoenen en is op dit moment alles behalve vanzelfsprekend bij de telecomproviders. In dat opzicht is het logisch dat Apple de tijd neemt om goede 5G-kwaliteit naar de iPhone te brengen. Apple was bijvoorbeeld ook niet de snelste met het omarmen van 4G en heb je daar ooit iemand over horen klagen? Andere merken denken daar anders over. Zo wil OnePlus één van de eersten zijn op dit gebied.

3 reacties

  1. Ik kan wel een andere prioriteit verzinnen: wanneer komt Apple nou eens met een dual-sim (+ dual stand-by) telefoon? Ik ben net met een nieuwe baan begonnen, waar ik ook een iPhone bij kreeg uitgereikt. Ik heb echter geen zin om continue met twéé telefoons op zak te lopen, dus heb ik de simkaart in m’n eigen dual-sim telefoon gestopt. Voor mij werkt dat ideaal.

    Ergens snap ik het wel, Apple vindt het vanuit een commercieel oogpunt stukken beter als je twéé producten afneemt ipv één. Diezelfde commerciële denkwijze zal er mogelijk ook toe leiden dat men niet te snel nieuwe technologie zal willen implementeren, want anders verleidt je de klant niet voldoende om elk jaar een nieuw model te kopen. Het bewijst mij echter andermaal dat de tijd dat iPhones voorop liepen, echt is geweest.

  2. Kunnen we ons niet beter eerst eens verdiepen wat deze straling met ons doet? Vogels gaan dood van deze frequentie, koeien worden angstig, mensen krijgen enorme hoofdpijn doordat we constant in een magnetron leven.
    Beter eerst dit eens goed onderzoeken voordat we ons druk maken over wie het als eerst op zijn telefoon heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *