Warzone-cheater aan de leugendetector tijdens livestream

Afbeelding via Twitch: Full Squad Gaming / Science Photo Library

Wat gebeurt er als je een meermaals beschuldigde Warzone-cheater aan een leugendetector hangt?

Een mogelijke cheater binnen de Call of Duty: Warzone-community ShiftyTV leek deze week eindelijk ontmaskerd te worden tijdens een livestream op Twitch. De opbouw naar de onthulling was immens, maar het eindigde met een sisser.

Warzone-cheater aan leugendetector

De ‘onthulling’ werd opgezet door de streamers van Full Squad Gaming. Zij nodigden ShiftyTV uit om bij hen in de studio te laten zien dat de professionele Warzone-speler geen cheats gebruikte, zo detailleert Dexerto.

In eerste instantie moest de gamer op een ‘schone’ PC spelen om te laten zien dat hij net zo goed is op een computer waar sowieso geen cheats op staan. Vervolgens kwam er een leugendetector aan te pas en dit is waar het Warzone-debacle begint.

Degene die de leugendetectortest uitvoerde is John Grogan. Deze man verscheen al in uiteenlopende TV-programma’s en in andere omgevingen als expert op het gebied van leugendetectors. Maar hij is ook omstreden. Grogan werd door een voormalig FBI-agent als leugenaar en charlatan bestempeld. Mede daarom hadden veel kijkers kritiek op de ‘expert’.

Nadat ShiftyTV de leugendetectortest had afgenomen, zou Grogan zijn ondervindingen delen met de wereld. We zouden dan op basis van de toch wel achterhaalde techniek een indicatie krijgen van of de toernooispeler cheats gebruikt of niet.

Maar net voordat de onthulling plaatsvond, stopte de Full Squad Gaming de livestream. Het antwoord op de hamvraag zullen we dan ook nooit krijgen. De stream is ondertussen verwijderd en het antwoord is nooit uitgezonden omdat Grogan op het laatste moment toch niet betrouwbaar bleek te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *