Was iedereen maar zo dol op Apple als Greenpeace

GreenApple
Want zo groen als Apple is er volgens Greenpeace geen een…

Apple is voor het tweede jaar op rij het braafste jongetje van de Silicon-valley-klas als het op milieuvriendelijke datacenters aankomt. Sterker nog: het bedrijf haalde de perfecte score van 100 punten. Yahoo staat op plaats twee met 73 punten. Geen enkel ander bedrijf wist boven de 50 punten uit te komen.

Dit staat allemaal in het jaarlijkse cloud-computing-rapport van Greenpeace. Op juichende toon beschrijft het rapport van Greenpeace hoe ontzettend duurzaam de iPhone, -Pad, en -Mac-maker wel niet is. “Ondanks de sterke groei, blijft het bedrijf ervoor zorgen dat de datacenters op schone energie draaien”, staat er. “Alle drie zijn datacenters draaien op groene stroom. Ze zijn hard op weg naar het behalen van hun 100% doel”.

Greenpeace is helemaal weg van het feit dat Apple zelf zijn hernieuwbare stroom-voorzieningen bouwt. Dat de Chinese arbeiders de smartwatches onder vreselijke omstandigheden in elkaar zetten, zodat er in een week tijd twee van hen zelfmoord plegen is voor Greenpeace minder relevant. Er zijn immers andere NGO’s die op dat soort zaken letten.

Volgens Greenpeace forceert Apple op deze manier dat energiebedrijven schoner gaan produceren. “Apple maakt energiebedrijven duidelijk dat zij klanten verliezen als zij niet reageren op de vraag naar schone energie van de consument.” Die heeft blijkbaar meer behoefte aan schone, dan aan eerlijk geproduceerde produkten.

Eerder dit jaar meldde Apple al dat 100% van zijn Amerikaanse en 87% van zijn internationale operaties draait op hernieuwbare energie. Die getallen geven echter een vertekend beeld. Het gaat hier namelijk om de eigen faciliteiten, zoals winkels en datacenters, en niet om de producenten die in opdracht van het bedrijf werken.

Nog geen reacties

  1. Ik mot beide bedrijven niet, het verwonderd mij dan ook niet dat de een de ander om de nek vliegt.

    En om dan nog een beetje positief te blijven:
    Apple is er weer in geslaagd om de muur rond de waarheid achter het bedrijf op te hogen. En dat allemaal door onze grote vrienden van Greenpeace. Wat een pracht bedrijven zijn het toch, echt een voorbeeld voor de rest van de wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *