Wat deze TV en een NLse fietsenmaker gemeen hebben

Auteur: , 4 Reacties
Wat deze TV en een NLse fietsenmaker gemeen hebben

Een Nederlandse fietsenmaker fopt bezorgers over de hele wereld op een slimme manier.

Fietsenmaker VanMoof begon ooit als kleine fietsenboer in Amsterdam. Tegenwoordig verscheept het bedrijf de tweewielers op wereldwijde schaal en de afgelopen jaren kwamen er diverse klachten binnen over beschadigingen aan de fietsen. Bezorgers gingen niet voorzichtig om met de producten met schade tot gevolg.

De fietsenmaker ging brainstormen en kwam met een simpele en effectieve oplossing. De doos heeft het vergelijkbare formaat van een grote televisie en dus besloot VanMoof een plaatje van een TV af te beelden op de doos. Bezorgers denken dat ze een breekbaar scherm vervoeren en dus wordt er automatisch voorzichtiger mee omgegaan.

VanMoof begon acht jaar geleden met het internationaal verschepen van fietsen. Het Nederlandse bedrijf wil tegen 2020 ongeveer 90% van de verkopen op een online manier afhandelen. De fiets wordt geleverd in bovenstaande doos. De tekst op de TV geeft een kleine hint dat men een tweewieler in handen heeft, maar voor de rest is het verschil aan de buitenkant niet te zien.4 reacties

Triest dat het moet…
@dedokter: True.. alleen wel een goeie en grappige oplossing! :D
Een leuke “out of the box” oplossing, die… eh… dat toch ook weer niet is. Zeg maar.
Tsja, wij hebben onze dedicated bezorgservice voor de fietsen. Dat kan ook helpen, weet je precies wie je fiets sloopt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).