Wat gaan Avengers: Endgame en Fortnite samen doen?

Dit gaan Avengers: Endgame en Fortnite samen doen
Twee populaire titels met een eigen uitgangspunt vormen een krachtbundel.

Epic Games, de maker achter het immens populaire Fortnite, is de samenwerking aangegaan met Marvel Cinematic Universe, het bedrijf achter onder meer de populaire Avengers-films. Deze week gaat Avengers: Endgame in première en een uitstekend middel om deze film onder de aandacht te brengen is door de titel te promoten in Fortnite.

Via een teaser is bekend geworden dat de twee partijen een samenwerking aangaan. Wat we precies kunnen verwachten is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat alle details op 25 april uit de doeken worden gedaan. Het is niet geheel toevallig dat vanaf die dag ook Avengers: Endgame in de bioscopen is te zien.

Het is niet de eerste keer dat de twee een samenwerking aangaan. Ook met de release van Avengers: Infinity War waren Marvel en Epic Games beste vrienden. Het was toen mogelijk om in de virtuele wereld van Fortnite een Infinity Gauntlet te vinden. Een teaser geeft te denken dat er dit keer iets gaat gebeuren met het schild van Captain America.

Later deze week horen we meer over deze toffe samenwerking. Hou er wel rekening mee dat het hier om een tijdelijk partnerschap gaat om Avengers: Endgame te promoten. Hoeveel promotie de film daadwerkelijk nodig heeft is nog maar de vraag. De hype rondom de nieuwste Marvel-titel is immers enorm.

https://twitter.com/FortniteGame/status/1120326459220987904

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *