Wat gebeurt er met mijn Google-gegevens als ik dood ga?

Hartstikke dood
Voor iedereen die zich wel eens heeft afgevraagd: hoe zorg ik ervoor dat mijn browsergeschiedenis wordt gewist nadat ik kom te overlijden, en wat gebeurt er met mijn gegevens? Google komt met een oplossing: de Inactive Account Manager.

Wie de totale controle wil hebben over zijn gegevens op tal van Google-diensten kan met de Inactive Account Manager instellen hoelang gegevens bewaard worden na een lange periode van inactiviteit. Je kunt nu Google de opdracht geven om al het digitale bewijs van je bestaan te wissen nadat je drie, zes, negen of twaalf maanden niet bent ingelogd. Een andere optie is om de gegevens te laten doorsturen naar een contactpersoon.

Google zegt:

Mogelijk wilt u dat uw gegevens worden gedeeld met vertrouwde vrienden of familieleden of wilt u dat uw account volledig wordt verwijderd. Er zijn veel situaties waarin u uw Google-account niet kunt gebruiken of openen. We geven u de mogelijkheid te bepalen wat er met uw gegevens gebeurt, ongeacht de reden.

Alles op Google Drive, de +1’tje op Google Plus, comments op YouTube, je hele Gmail-inbox, vergeten blogs op Blogger. Google geeft gebruikers nu zelf de mogelijkheid om daar tot na de dood controle over te hebben. Wel wordt er eerst een sms gestuurd naar de inactieve gebruiker voordat er ook maar iets naar de Prullenbak des Doods verdwijnt, waarna er nog een e-mail naar het secondaire e-mailadres wordt gestuurd ter controle. Meer info hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *