Wat? Géén nieuwe iPhone in september?

iPhone 7
Zat je te wachten op de iPhone 7 als vervanger voor je huidige toestel? Een jaartje extra geduld, alsjeblieft.

Het Japanse dagblad Nikkei claimt namelijk dat de cyclus voor een nieuwe generatie toestellen met een jaar verlengd wordt. In plaats van elke twee jaar een nieuwe iPhone zou het nu elke drie jaar zijn.

Dat betekent echter niet dat er helemaal geen nieuw toestel uitkomt. Alleen zal het dan niet gaan om een volledig nieuw model, maar één met wat beperkte aanpassingen, zoals een betere camera.

Nikkei stelt dat het gewijzigde beleid is ingegeven door twee factoren. Ten eerste zijn de mogelijke nieuwe functies voor smartphones een beetje op. De innovatie vertraagt. Bovendien raakt ook de markt verzadigd. Iets wat we al konden vaststellen na de enigzins teleurstellende verkopen van de laatste generatie.

Bronnen worden er uiteraard niet genoemd, dus wie weet hoe betrouwbaar een en ander is. Tegelijkertijd is het wel zo dat er al meer gespeculeerd is over beperkte veranderingen in een nieuw toestel.

Het model dat in september op de markt komt zou er dan vrijwel hetzelfde uitzien als de iPhone 6. Dat blijkt ook uit de diverse renders en schetsen die zijn opgedoken. Features zoals de waterdichtheid zouden verbeterd worden en de hoofdtelefoonaansluiting zou verdwijnen. De kwaliteit van de camera wordt verbeterd, wat nog meer zou gelden voor een pro-versie. De geruchten over een volledig glazen toestel zouden dan slaan op het toestel van volgend jaar.

Wel een nieuw toestel dus, maar géén grote veranderingen in design of features. In 2017 komt dan de 8 op de markt, en daar vinden we dan de echte innovatie.

Goed “nieuws” is er trouwens ook. Een analist van IHS technology liet vandaag op Weibo weten dat zelfs het goedkopste iPhone 7-model standaard over 32GB opslag zou beschikken. Eindelijk een einde aan 16GB, dus.

Was jij van plan de iPhone 7 aan te schaffen? Ben je dat nu nog steeds, of ga je toch maar op zoek naar een ander toestel? We horen het graag in de comments.

Nog geen reacties

  1. ik ben met plezier naar een ander toestel gegaan

    je mag het zelfs raden:

    goedkoper
    reeds 32gb intern
    uitbreidbaar geheugen
    goede camera in de donker
    waterdicht
    micro usb poort (zoals bijna alle elektronica)

    maaar oooh wat jammer, geen 3d touch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *