Wat is Apple hiermee van plan?

Wat is Apple hiermee van plan?
Een interessante nieuwe aankoop.

Apple heeft de firma PullString gekocht. Een startup die wereldwijd bekendheid kreeg toen ze de interactieve Hello Barbie pop ontwikkelde in samenwerking met Mattel. Dat is inmiddels alweer vier jaar geleden. Het bedrijf werd opgericht in 2011 door voormalige medewerkers van Pixar.

PullString is gespecialiseerd in het ontwikkelen van een AI platform, waar zowel fysieke als digitale karakters als het ware tot leven kunnen komen. De Barbie-pop was het eerste grote voorbeeld. Ook kwam Thomas de stoomlocomotief tot leven in een andere creatie. Het bedrijf heeft de aandacht getrokken, want Apple heeft besloten PullString over te nemen.

De techgigant uit Cupertino heeft ongeveer 30 miljoen dollar betaald voor de startup. Wat Apple precies van plan is met het bedrijf is nog niet duidelijk, maar de link met Siri is al snel gelegd. De spraakassistent maakt immers ook gebruik van AI en de twee partijen zouden zo samen een verbeterde dienst kunnen neerzetten. Iedereen weet immers dat spraakassistenten zoals Siri en Google Assistent goed werken, maar er is voldoende ruimte voor verbeteringen.

Een andere mogelijkheid is dat het bedrijf doorgaat met speelgoed als de Barbie en Thomas de stoomlocomotief en dat Siri hier een rol in gaat spelen. Daar schuilt ook weer een gevaar in. Een kind kan onschuldig spelen met zo’n pop. Maar wat registreert die AI allemaal?

[gv data=”1WS78OTEMVo”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *