Wat is een Bitcoin ETF en waarom drijft het de koers op?

Auteur: , 1 Reactie
Bitcoin

Het gaat met de koers van de Bitcoin eindelijk weer de goede kant op, maar hoe groot is de kans dat de stijging doorzet?

Redelijk groot, want er komt belangrijk nieuws aan voor cryptobeleggers. Als de geruchten kloppen, dan horen we snel meer over het Bitcoin ETF. Juist daar zitten veel mensen op te wachten, omdat het een interessante ontwikkeling is voor mensen die al in Bitcoin belegd hebben en mensen die dat overwegen te gaan doen.

Klinkt leuk, een Bitcoin ETF, maar wat is dat eigenlijk? In principe is het niet zo ingewikkeld als het lijkt. Een Bitcoin ETF is een beursgenoteerd fonds die de koers van de Bitcoin volgt. Beleg je in een ETF, dan heb je zelf geen Bitcoins in bezit, maar profiteer je wel van eventuele winsten.

Aangezien je een ETF op de beurs ook weer snel kunt verhandelen is dit voor traditionele beleggers veel interessanter. Zij geven in principe immers niets om de munt zelf, maar gaan er puur voor om winst te maken. Als zij massaal in ETF’s investeren zal dat natuurlijk wel de prijs opdrijven en dat is dan weer goed voor de waarde van de Bitcoin.

In eerste instantie zou er op 10 augustus duidelijkheid gegeven worden over de eerste Bitcoin ETF’s, want de Amerikaanse overheid moet daar goedkeuring voor verlenen. Zij hebben hun beslissing helaas uitgesteld tot 21 september, dus we zullen nog iets meer geduld moeten hebben.1 reactie

Vertel dan ook even over de risico’s van het hebben van een ETF en hoe je als NLer evt deze ETF zou kunnen kopen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).