Wat is er met de koers van de Bitcoin aan de hand?

koers-bitcoin-stijgt
De koersen stijgen en het positieve sentiment houdt aan. Hoe lang nog?

De afgelopen dagen leken de handelaars in Bitcoin al wat positiever. Gisteravond sprong de koers zelfs omhoog en ook vandaag ligt de koers weer 4,8% hoger dan gisteren. Uiteraard is de vraag wat er aan de hand is. Het lijkt erop dat het positieve nieuws over pensioenfondsen die in Bitcoins beleggen en zakenbank J.P. Morgan, die een eigen cryptomunt gaat lanceren, de Bitcoin een serieuzer aanzien geven. Dit trekt klaarblijkelijk beleggers aan.

Natuurlijk wordt er direct weer van alles geroepen over enorme koersstijgingen, maar de vraag is hoe spannend de huidige ontwikkelingen echt zijn. Er zijn een aantal positieve signalen. Zo is de Bitcoin voor het eerst sinds 262 dagen echt boven het gemiddelde op lange termijn aan het komen. Daarbij zien we dat de groei van de handel, gemeten in periodes van 4 uur, het meest positief in 10 dagen is. Ook zien we dat er genoeg ruimte is om verder te stijgen. Zoals zo vaak in de handel in Bitcoins is er echter 1 máár…

In deze grafiek van Tradeviewer zien we de ontwikkelingen direct.

Bitcoin groeigrafiek 19-2

De máár zit verscholen in de rode trechter onderin. We zien dat de koers eerst vooral naar boven bewoog. Langzaan zien we de tendens meer zijwaarts worden. Dit betekent dat de markt iets minder voortvarend groeit en wat besluitlozer wordt. Besluitloosheid is een slechte raadgever, aangezien handelaren gebaat zijn bij een markt in beweging (volatiele markt). Wanneer de koers niet volatiel is kunnen de investeerders die op korte termijn rendement zoeken weer afhaken. Als dat gebeurt is het snel gedaan met de koersstijging.

Toch zijn er, zoals eerder genoemd, een aantal statistische factoren die dit scenario minder waarschijnlijk maken. Ook zien we dat er steeds meer geld in de markt komt. Dit betekent dat beleggers nog steeds instappen. Uiteraard volgen we de ontwikkelingen op de voet. Intussen kan jij wellicht aan de Bitcoin verdienen zonder te investeren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *