Wat je moet weten over Pokémon Sleep

Pokémon Sleep: gamen en slapen tegelijkertijd
Slapend Pokémons verzamelen. Klinkt super?! Al zit er een addertje onder het gras.

Pokémon Go, gelanceerd in de zomer van 2016, is een zeer actieve game. Dit maakte de game destijds ook zo uniek. Je moest naar buiten om het spel te kunnen spelen. Erg gezond natuurlijk, maar niets voor de luie gamer die liever vanuit zijn stoel een spel speelt.

Wat dat betreft is er goed nieuws in vorm van Pokémon Sleep. Deze nieuwe game ‘speel’ je passief, als je lekker aan het slapen bent. Het spel registreert door middel van de accelerometer van je telefoon je slaapgedrag. De game werkt samen met Pokémon GO, dus spelers van Pokémon GO gaan deze nieuwe game ongetwijfeld nog eens voorbij zien komen. Wie in de ochtend op zijn of haar smartphone kijkt zal zien of Pokémon Sleep nieuwe Pokémon heeft gevangen. Die kunnen uitgewisseld worden met Pokémon GO.

Het gevaar is dat The Pokémon Company op slinkse wijze straks ongelofelijk veel data in handen krijgt. Het spel, dat in 2020 moet gaan verschijnen, zal van de duizenden spelers te weten komen hoe men slaapt. Pokémon Sleep verschijnt volgend jaar voor zowel iOS als Android.

Lees ook: Zo voorkom je Pokémon Go-spelers in je achtertuin

Eén reactie

  1. Het zou wel eens inderdaad de bedoeling kunnen zijn om negen slaap data binnen te harken. Nintendo was in 2015 een quality of life product an het ontwikkelen, dat ook iets met slaap kwaliteit te maken had. Maar de ontwikkeling is gestopt. Ik zou best en ding van nintendo willen dat mijn betere slaap belooft, dus ik ga zeker pokemon sleep “spelen”. Meer over het quality of life product hier : https://nintendowire.com/news/2018/06/05/nintendos-quality-of-life-initiative-its-history-and-cancellation/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *