Wat wil Nintendo met speciale Switch modus?

Switch
Een grappige Easter Egg of zit hier meer achter?

Hoewel je de eShop van de Nintendo Switch nog niet echt kunt zien als een overvolle winkel met Nintendo-klassiekers, zijn er zeker enkele spellen uit de jaren tachtig en negentig de moeite waard om te spelen. Een deel van de games blijken zelfs een speciale verticale modus te ondersteunen.

Redditor HandsomeCostanza merkte deze week op dat de game Neo Turf Masters de mogelijkheid biedt om het spel in een verticale modus te spelen. Kort hierna meldden andere gebruikers op Reddit dat vrijwel elke Neo Geo-game deze optie ondersteunt. Hoewel deze modus het gebruiksgemak van de huidige spellen zeker niet bevordert, is het interessant om te zien dat deze feature überhaupt in de Switch aanwezig is.

Er zijn namelijk genoeg spellen te vinden die een verticale modus op prijs stellen. Denk bijvoorbeeld aan een Ikaruga of mobiele games zoals Downwell, Ridiculous Fishing en Super Mario Run.

Verticale Switch modus

In de betreffende Reddit-post meldden gebruikers ook dat deze verticale configuratie in de toekomst ook gebruikt zou kunnen worden om het dubbele scherm van de DS en 3DS te ondersteunen. Natuurlijk zullen niet alle spellen volledig werken gezien er geen stylus werkt op de Nintendo Switch, maar de functie roept in ieder geval genoeg stof tot nadenken op.

Eén reactie

  1. Tja, je moet toch wat als je verders geen reet te spelen hebt op de Switch.
    Zelda hebben de meesten nu wel weer gezien en uitgespeeld, en verders heb je wat flauwe indy games en rehashed jaren 90 games zoals Bomberman en Puyo Tetris.

    Verders kan je er ook echt niks mee doen, nog niet een netflix movie zien of mail checken, helemaal niets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *