Weduwe van Steve Jobs investeert in startup Ozy

Steve en Laurene
Laurene Powell Jobs bleef over het algemeen uit de schijnwerpers, maar na het overlijden van Steve lijkt dit over.

Het gaat om een investering in Ozy Media. Dat bedrijf is opgericht door Carlos Watson, een voormalige MSNBC presentator die een baan bij Goldman Sachs nam nadat zijn show werd afgelast. Watson vertelt tegenover Fortune dat ze een nieuwe site gaan starten waarop dagelijks een select aantal verhalen zullen worden gepubliceerd, speciaal voor de nieuwe verander-generatie. Deze generatie wordt als volgt omschreven: “a group that won’t just tolerate things that are different but embrace things that are different.

Ozy moet een premium product worden, dat een grote groep mensen aanspreekt met goed geschreven stukken, slimme ‘storytelling’ en goed design. Naast Mevrouw Jobs zijn er ook andere investeerders, o.a. angel-investor Ron Conway, Google-jurist David Drummond en Dan Rosensweig (CEO van Chegg).

Persoonlijk mis ik een beetje het “unieke” aan dit idee, het is de zoveelste site met kwaliteitsjournalistiek? Maar er wordt in ieder geval slim gebruik gemaakt van de grote namen die erachter staan. Het zal blijken of Laurene net zo succesvol zal worden als haar overleden man, waarschijnlijk niet.

De 49-jarige Powell-Jobs neemt ook plaats in de raad van bestuur van het bedrijf. Ze erfde in de herfst van 2011 het miljardenvermogen van haar echtgenoot, maar treedt niet vaak in de publiciteit. Forbes schat haar vermogen op 10,7 miljard dollar, omgerekend zo’n 8,1 miljard euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *