Weer een vervelende bug in OnePlus 6-software

OnePlus 6
Je kunt de klok erop gelijk zetten: OnePlus lanceert een nieuwe smartphone en binnen een paar weken komen er grote problemen aan het licht.

Via XDA Developers bracht Jason Donenfeld van Edge Security naar buiten dat er iets goed mis is met de bootloader van de smartphone. Normaal gesproken moet je eerst diverse instellingen aanpassen om je eigen systeemsoftware te kunnen installeren, maar Donenfeld meldt dat je aan een computer en de juiste software genoeg hebt om de bootloader voor de gek te houden.

Kortom: iedereen die toegang heeft tot jouw telefoon kan in theorie ongemerkt een aangepast besturingssysteem installeren, met alle gevolgen van dien. OnePlus laat in een reactie dan ook weten dat het serieus kijkt naar de bug en ook contact heeft met Donenfeld om alle problemen zo snel mogelijk op te lossen.

Dat neemt natuurlijk niet weg dat een bedrijf als OnePlus dergelijke problemen eigenlijk al veel eerder op zou moeten merken. Is dat dan waarom de toestellen zoveel goedkoper zijn dan die van de concurrentie?

2 reacties

 1. Lol.
  Misschien je toch nog wat beter verdiepen in de business?!?
  Da’s geen bug maar een feature.
  En dat is al sinds de eerste OnePlus.
  Zij hebben gewoon geen belachelijke beveiliging in hun bootloader gezet zodat je er het OS op kunt zetten dat je wilt.

  • @dedon: als ik het bericht zo lees dan gaat het buiten het unlocken van je bootloader om en dan is het dus helemaal geen feature. Desalniettemin heb ik dit liever dan een ontploffende telefoon 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *