Wees gerust: Tumblr maakt pr0nblogs weer vindbaar

tumblr Adult
Heel even leek het dat de invloed van Yahoo direct merkbaar zou worden bij Tumblr, want enkele dagen geleden waren een groot deel van de blogs met ondeugende plaatjes onvindbaar. Tumblr’s die vielen in de categorie NSFW of Adult waren via de zoekfunctie en zoekmachines niet meer te vinden.

Gelukkig voor de liefhebbers van deze content was Tumblr niet doof voor de storm van kritiek, en besloten ze om de boel weer vindbaar te maken. Hiervoor gaven ze de volgende verklaring:

The two options (“NSFW” and “Adult”) were clearly causing confusion, so we’ve dropped the extra option.
If your blog contains anything too sexy for the average workplace, simply check “Flag this blog as NSFW” so people in Safe Mode can avoid it.
Your blog will still be indexed by third-party search engines.

Ook David Karp, oprichter van Tumblr, deed nog een duit in het zakje:

As some of you have pointed out, disabling Safe Mode still wasn’t allowing search results from all blogs to appear. This has been fixed.

Toen Yahoo enige tijd geleden Tumblr kocht voor $1,1 miljard werd de belofte gedaan dat er vrijwel niets zou veranderen in Tumblrland, maar dat leek dus niet helemaal te kloppen. We zijn benieuwd wat voor wijzigingen er de komende tijd onder druk van Yahoo doorgevoerd moeten worden. (via: zdnet.com)

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *