Weg kwijt op Schiphol? Google Maps helpt je

Niet langer zoeken
Je leest het goed: op Schiphol!

Voor zowel vlieg-maagden als menig ervaren reiziger is het vliegveld altijd een flinke aanslag op het geduld en de zenuwen. De drukte, tijdsdruk en slaaptekort zijn daarbij altijd belangrijke factoren. Dat je dan ook nog eens op 50 verschillende borden moet kijken en dan nog niet zeker weet of je straks per ongeluk in Zimbabwe in plaats van Helsinki aankomt, maakt het niet gemakkelijk. Google Maps komt je redden.

Google’s GPS-service is hard aan de weg aan het timmeren om alle concurrentie – inclusief grote jongens als Flitsmeister en TomTom – uit de weg te ruimen. Dat doen ze door flitspalen op een route te tonen en te voorkomen dat jij snelheidsboetes krijgt.

Maar naast grote, brede toevoegingen komt Google’s locatieservice nu ook met een hele individualistische toevoeging. Je kunt via Maps nu namelijk ook de weg vinden op het gigantische doolhof dat Schiphol heet. Dat laat het grootste vliegveld van Nederland in een eigen nieuwsbericht weten. “Met slimme digitale toepassingen willen we de reiziger gemak bieden. Dit doen we via onze eigen kanalen, maar ook op platformen waar de gebruiker al is. Door deze samenwerking kunnen we veel reizigers bereiken en een goede beleving bieden.”

Maps helpt je dus de weg te vinden op Schiphol, maar gaat net zoals in welke straat dan ook verder dan het tonen van alleen een (loop)route. Ben je namelijk onderweg naar je Gate en heb je toch nog trek, dan check je via Maps waar de eerstvolgende eetgelegenheid is. Je hoeft daarbij niet te settelen voor minder, want je krijgt – zoals bij gewone winkels – ook op Schiphol recensies van de gebruikers te zien.

Het is overigens geen revolutionair systeem, want Schiphol heeft al langere tijd een vergelijkbare samenwerking met Apple Maps. Ook kun je via de Schiphol-app of via de website van de luchthaven al vergelijkbare instructies krijgen. Maar hey, iedere Android-smartphone komt met Google Maps vooraf geïnstalleerd, dus je hoeft nauwelijks iets meer zelf te doen!

Meer over vliegen lezen? Check in dit artikel dan alles over het nieuwe supersonische vliegen. Kom je nooit op Schiphol omdat je vliegen te duur vindt? In dit artikel geven we je 5 tips voor goedkope vliegtickets. Tot slot lees je in dit uitgebreide artikel waarom vliegtuigen realistisch gezien niet sneller kunnen vliegen dan dat ze nu doen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *