Wegpiraat belt en werkt op laptop achter het stuur

fietser spreekt automobilist aan op roekeloze gedragSteeds vaker nemen fietsers het heft in eigen handen en spreken ze automobilisten aan op hun roekeloze rijgedrag. Ook deze Schotse fietser.

De fietser heeft er zelfs een YouTube-kanaal van gemaakt genaamd ‘Aberdeen Cycle Cam’. Met behulp van een GoPro-camera op zijn helm legt hij het roekeloze gedrag van bestuurders vast. De laatste grote hit is de man in de onderstaande video. De man in de Land Rover heeft namelijk niet alleen een smartphone in zijn hand: naast hem staat een opengeklapte laptop en hij heeft zijn oortjes in.

Toch blijkt deze man toch niet zo’n held te zijn in multitasken. Daarom legt hij zijn telefoon meteen neer, zodra hij de fietser (met helmcamera) in de gaten heeft. Steeds meer fietsers gebruiken deze camera’s, omdat zij zeker over de grens regelmatig van de sokken gereden worden. Het gebeurt dan ook steeds vaker dan deze beelden een rol spelen bij het veroordelen van wegpiraten.

[gv data=”KOgumiBuEH0″][/gv]

3 reacties

  1. En als zo`n laptop geïntegreerd is in je dashboard (Lees: Tesla) en je je telefoon via je het bediend is er niets aan te hand…….. Gekke wereld !!!

  2. Kut fietsers en motorrijders die denken dat ze ‘king of the road’ zijn. Wtf, is het hun probleem ofzo? Zijn echt teveel van dit soort filmpjes, volgens mij trekken ze zich af tijdens het bewerken van die filmpjes als ze er van die ‘wijze’ teksten bij zetten.

    Wil overigens niet zeggen dat die die gozer in z’n auto een complete nutcase is. Net als vrouwen die zich compleet gaan opmaken voor het uitklap spiegeltje, in een drukke ochtendspits..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *