WELT: een slimme riem die data verzamelt

WELT: een slimme riem die data verzamelt
Niemand die doorheeft dat je een wearable draagt.

Wearables zijn (nog) geen mainstream gadgets. Ze hebben een hoog ‘nerd’ gehalte en daarom laten veel mensen de slimme apparaatjes links liggen. WELT doet het anders door met een slimme riem te komen. Niemand die ziet dat je eigenlijk een wearable draagt en ondertussen wordt er allerlei data verzamelt omtrent je gezondheid.

WELT bestaat uit een team van voormalige Samsung-medewerkers. Het project is als een aparte startup opgericht en nu proberen ze via Kickstarter de riem te financieren. Mede dankzij de aandacht vanuit Samsung is de startup nu al een succes. Op de crowdfundingsite is in een korte tijd al meer dan 20.000 dollar opgehaald. Het doel van 30.000 dollar zal vermoedelijk dus snel worden bereikt.

De riem komt in diverse kleuren en super earlybirds hebben de WELT al voor 69 dollar. De wearable kan gekoppeld worden aan je smartphone waardoor je allerlei data kan raadplegen. De riem houdt onder andere je stappen bij en de app voorziet je van tips om gezonder te leven. Op een volle lading gaat de riem 20 dagen mee. Opladen gaat via een micro USB poort. De Kickstarter heeft nog 33 dagen de tijd om het benodigde bedrag op te halen.

[gv data=”KBRsA8PR8V8″][/gv]

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *