Werkt Apple aan een vernieuwde Touch ID-sensor?

Patent-Touch-ID-Apple
Een nieuw aangevraagd patent van Apple laat ons zien hoe het bedrijf de functies van de Touch ID-sensor wil vernieuwen en uitbreiden.

De Touch ID-sensor die nu gebruikt wordt om je vingerafdruk te scannen, kan in de toekomst waarschijnlijk heel wat meer. Het onlangs ontdekte patent (door PatentlyApple) laat zien hoe de sensor nog veiliger kan worden in de toekomst.

Wachtwoord en vingerafdruk
Door je vinger over de sensor te bewegen kun je een cijfercombinatie ingeven (zoals je dat ook doet op een ouderwetse draaischijf-telefoon), of door een combinatie van bewegingen met je vinger op de sensor te maken kun je het toestel ontgrendelen.

Patent-Touch-ID-Apple

Beide nieuwe technieken zijn ontworpen door AuthenTec, die de veiligheid van een vingerafdruk wil combineren met het traditionele wachtwoord. AuthenTec werd in 2012 ingelijfd door Apple, en heeft een grote rol gespeeld bij de totstandkoming van de Touch ID-sensor. Een beetje extra veiligheid is nooit verkeerd, zeker met de komst van Apple Pay.

Nog niet tevreden
Omdat het hier slechts om een patent gaat, is het helemaal niet zeker dat we deze functie ook daadwerkelijk in een nieuwe iPhone tegenkomen, maar het is interessant om te zien dat Apple blijkbaar nog niet helemaal tevreden is over zijn vingerafdrukscanner.

Patent-Touch-ID-Apple

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *