Werkt Apple stiekem toch aan een Apple TV met 4K?

Werkt Apple stiekem toch aan een Apple TV met 4K?
We hebben al een tijdje geen officieel nieuws gehoord over de Apple TV, maar op de achtergrond wordt er duidelijk hard gewerkt aan een nieuwe versie.

Apple heeft in 2013 een licentie genomen op 4K-beelden van Sony Pictures, zo blijkt uit documenten die onlangs opdoken op WikiLeaks. Het ging om verschillende Sony-films, die Apple alleen intern mocht gebruiken. Nu kan het natuurlijk dat Tim Cook graag in besloten kring naar 4K-films kijkt, maar het lijkt ons waarschijnlijker dat Apple het materiaal heeft gebruikt om een nieuwe Apple TV te testen.

Dat is opvallend, want eerder dit jaar werd al duidelijk dat de nieuwe generatie Apple TV’s vermoedelijk geen ondersteuning biedt voor 4K. Wellicht hebben de tests met het Sony-materiaal uitgewezen dat het vooralsnog geen zin heeft om video’s en films in 4K-resolutie aan te bieden. Ook dat zou ons niet verbazen, want nog lang niet iedereen heeft een televisie met 4K in de woonkamer staan.

2 reacties

  1. Vraag:
    “Werkt Apple stiekem toch aan een Apple TV met 4K?”

    Antwoord:
    “Dat is opvallend, want eerder dit jaar werd al duidelijk dat de nieuwe generatie Apple TV’s vermoedelijk geen ondersteuning biedt voor 4K.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *