Werkt Google’s nieuwe betaaldienst met initialen?

Google-Plaso
Anonieme bronnen melden dat Google bezig is met een nieuwe betalingssysteem, waarbij het noemen van je initialen een belangrijke rol speelt.

Volgens de website The Information zouden gebruikers van dit betaalmiddel hun initialen moeten opnoemen in de winkel, zodat de winkelier kan checken via Bluetooth of dit overeenkomt met een klant die op dat moment in de winkel staat.

Een smartphone is genoeg
Na deze beveiligingscheck wordt de betaling uitgevoerd, wat betekent dat je alleen nog je smartphone nodig hebt om iets te betalen. Dit maakt het voor winkeliers overbodig om een nfc-lezer of nieuw kastje aan te schaffen, zodat de instapdrempel meteen een stuk lager wordt.

Vooralsnog wordt de werknaam Plaso aan het betaalmiddel gegeven, waar ook een speciale app bij hoort. Deze app wordt door de winkelier gebruikt om de check met de initialen uit te voeren. Wat er moet gebeuren als er twee mensen met dezelfde initialen in de winkel zijn, is nog niet bekend.

Kleinschalige test
Volgens The Information zou Google met een kleinschalige test zijn begonnen op Plaso te testen, in en rondom het hoofdkwartier. Wanneer we de technologie terugzien in een versie voor de doorsnee gebruiker laat dan waarschijnlijk ook nog wel even op zich wachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *