Werkt Samsung net als Apple en Google aan een eigen auto?

Samsung gaat zich meer richten op autotechnologieSamsung gaat zich in de toekomst meer richten op het ontwikkelen van technologie voor auto’s.

Het is de bedoeling dat de nieuwe tak van Samsung zich vooral gaat richten op navigatie- en entertainmentsystemen. Ook zal er worden gewerkt aan een technologie voor zelfrijdende auto’s. Een bedrijf dat zich al langer met autotechnologie bezighoudt is Google. De zoekgigant werkt al geruime tijd aan zijn eigen zelfrijdende auto, maar ontwikkelt tegelijkertijd software voor entertainmentsystemen.

Het oprichten van de nieuwe autotak van Samsung hangt samen met de teruglopende cijfers wat betreft de smartphone-verkoop. De nieuwe afdeling moet ervoor zorgen dat het geheel in balans blijft. De auto-afdeling zal daarnaast samen gaan werken met andere afdelingen binnen het bedrijf.

4 reacties

  1. Samsung is natuurlijk een enorm groot bedrijf, Samsung mobile is daar maar een klein onderdeel van. Het lijkt mij een vreemde constructie als ze een auto tak oprichten puur en alleen om te compenseren met hun mobile afdeling. Daar hebben ze toch al genoeg andere onderdelen voor zou je zeggen.

  2. Samsung bouwt weldegelijk auto’s, en die zijn voldoende goed voor Renault dat ze ze hier durven te verkopen. de Renault Koleos en Latitude zijn gerebadgede Samsungs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *