Wetsvoorstel: nickname gebruiken? Vijf jaar de cel in!

Online vs Real Life
Nieuw briljant wetsvoorstel van regeringspartijen VVD en PvdA: het strafbaar maken om op internet een valse naam, vals adres, vals telefoonnummer of een nickname te gebruiken. Straffen kunnen oplopen tot 5 jaar de cel in of een boete van tienduizenden euro’s. Welkom in Nederland.

Om online identiteitsfraude te bestrijden hebben VVD en PvdA dit wetsvoorstel gelanceerd. Het verbiedt zo’n beetje alles waar het internet op drijft: je eigen online identiteit.

Dat er iets gedaan moet worden aan (online) identiteitsfraude lijkt mij niet zo raar, want het is immers redelijk irritant als iemand anders zich voordoet op internet. Maar waarom zou iedereen onder zijn eigen naam actief moeten zijn op internet? Dat is een utopie die er toch nooit gaat komen.

Satire, zoals een parodie-account op Twitter, zou wel toegestaan zijn. Maar je mag geen ‘schade’ aanrichten. Het lijkt er steeds meer op dat alle realiteitszin aan het verdwijnen is in Den Haag. (via: rtlnieuws.nl)

6 reacties

  1. Is heel leuk maar ze zouden nooit kunnen checken of je nickname je echte naam wel of niet is zonder de wet bescherming persoonsgegevens te breken. Daarnaast, is een nickname niet ook gewoon een soort artiestennaam? Of zien Kleine Viezerik, Baas B en Lange Frans dadelijk ook 5 jaar cel tegemoet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *