WhatsApp heeft nu 350 miljoen gebruikers

WhatsApp heeft nu 350 miljoen gebruikers
Maar probeer gerust om BlackBerry Messenger in de markt te zetten voor iOS en Android-toestellen, BlackBerry. Lukt ongetwijfeld.

Op het Nokia-event vandaag kwam ook WhatsApp CEO Jan Koum het podium op, om aan te kondigen dat zijn enorme berichtendienst nog een stukje enormer is geworden. Ze waren in juni nog goed voor 250 miljoen maandelijkse gebruikers, in augustus liep dit op tot 300 miljoen en inmiddels is dit gegroeid tot 350 miljoen personen met de WhatsApp-app op hun telefoon. Echt, is die dienst nog te stoppen?

De exorbitante groei wordt mede veroorzaakt door de Nokia Asha-lijn. Budgettoestellen die je niet als volwaardige smartphone kan zien, maar wel standaard met WhatsApp komen. In zijn totaliteit zou Nokia momenteel goed zijn voor 250.000 nieuwe WhatsApp-gebruikers per dag(!).

De vergelijking tussen Twitter en WhatsApp vind ik zelf altijd redelijk mank gaan, aangezien het twee totaal verschillende diensten zijn, maar als we ze naar elkaar leggen zien we dat WhatsApp de voorsprong een stuk verder heeft uitgebreid. Twitter heeft namelijk ‘maar’ 230 miljoen gebruikers per maand.

7 reacties

  1. Wanneer Blackberry Messenger gratis is en blijft. Iets nieuws (of ouds) doen zoals het ook mogelijk maken om BB Messenger op je PC te installeren… denk ik dat ze zeker kunnen terugkeren als interessante speler…

      • @black.wizard: Ja, serieus. Voor een app betalen waarvan sommige berichten nog steeds laat aankomen zonder duidelijke reden vind ik belachelijk. Vooral omdat er genoeg gratis alternatieven zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *