WhatsApp komt met doorstuurlimiet na moordpartijen India

Auteur: , Geen reacties
WhatsApp

WhatsApp komt met een limiet op het doorsturen van berichten, zodat de verspreiding van fake news moeilijker gemaakt wordt.

Gebruikers kunnen berichten voortaan niet meer ongelimiteerd berichten doorsturen. Per keer kun je 20 contactpersonen selecteren, in India zelfs maar 5. Dat heeft er alles mee te maken dat daar zo’n 30 mensen werden vermoord, nadat in WhatsApp-groepen werd gesuggereerd dat het kidnappers waren. Dat terwijl daar geen enkel bewijs voor was.

De Indiase overheid eiste al veranderingen, zodat ook WhatsApp zijn steentje bij zou dragen aan het stoppen van de verspreiding van fake news. Het platform begon door doorgestuurde berichten te markeren. WhatsApp plaatste ook advertenties in grote Indiase kranten in de hoop mensen zo beter te kunnen informeren.

De grote vraag is natuurlijk of deze maatregelen genoeg zijn om fake news te stoppen. WhatsApp lijkt immers te kiezen voor maatregelen die niet al te ingrijpend zijn, zodat de app voor de meeste mensen ogenschijnlijk onveranderd blijft. En laten we eerlijk zijn: als WhatsApp niet misbruikt kan worden voor dit soort doeleinden, dan gebruiken kwaadwillenden gewoon een andere app, toch?Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).