WhatsApp werkt binnenkort niet meer op deze smartphones

WhatsApp werkt binnenkort niet meer op deze smartphones
De man met de hamer komt voor oude smartphones die de berichtendienst nog gebruiken.

Het einde van het jaar nadert en dat betekent dat er per 1 januari nieuwe maatregelen actief worden. Ook bij berichtendienst WhatsApp. Wie een oude smartphone heeft kan rekenen op een beperkte ondersteuning van de Amerikaanse toepassing. In sommige gevallen functioneert de app helemaal niet meer.

Eind dit jaar zal het doek vallen voor diverse smartphones. WhatsApp zal niet meer te gebruiken zijn op onder meer de Nokia S40, Een jaar later zijn Android toestellen met versie 2.3.3 of ouder, iPhones met iOS 6 of ouder, BlackBerry OS en BlackBerry 10 aan de beurt.

Of er daadwerkelijk mensen getroffen gaan worden door de maatregelen is maar de vraag. Wie gebruikt er straks eind 2019 nog een iPhone met iOS 6? Een nog groter vraagteken staat bij oude Android-smartphones die tegenwoordig echt wel versleten zijn. WhatsApp heeft maar één advies voor gedupeerden: ga naar de winkel en upgrade je smartphone. Voor enkele tientallen euro’s of meer heb je al een basis exemplaar met ondersteuning voor WhatsApp.

Nog geen reacties

 1. “Een jaar later zijn Android toestellen met versie 2.3.3 of ouder, iPhones met iOS 6 of ouder,”

  Haha! dit dus :’)

  Android telefoons die 2.3 (2010!) draaien zijn een stuk ouder dan iphone6’s (2014!)
  Heel leuk dat Apple fantastische updates geeft aan oude apparaten waar je qua app support minder aan hebt dan gewoon een oude werkende android te draaien. :’)
  En zo blijft het appeltje rollen.

  • @turbobrick: Warschijnlijk niet nee. Wat mij pas gelede verbaasde is dat de telefoon van mijn moeder van 3 jaar oud , ging om samsung met t-mobile abbonement in eens niet meer werkte. Bleek deze door T-mobile van afstand te zijn geblokkeerd, omdat hij te oud was. Na vraag bij klantenservice leverde het antwoord op dat deze blokkering op het abbonement alleen kon worden op geheven door nieuwe telefoon te kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *