Whisky uit de ruimte en whisky in de ruimte

Een babydrinkbeker voor whisky
Dit is het Whiskynieuwsbericht van woensdag. Alles draait vandaag om de ruimte, want je kunt tegenwoordig whisky uit de ruimte drinken, maar als je toevallig ín de ruimte zit, kun je nu ook whisky drinken.

Om even bij het eerste bericht te beginnen, Ardbeg liet in 2011 een ampul met whisky meesturen naar het International Space Station om daar te rijpen. Het ampul kwam vorig jaar terug en toen begon het grote analyseren. Inmiddels is het klaar, en wat blijkt? Whisky smaakt inderdaad anders als het een aantal jaar gerijpt is in gewichtsloze toestand. Er is een andere soort rokerige smaak in gekomen dan hier op aarde was gebeurd.

Enkele maanden geleden hebben de whisky-keizers uit Japan, van Suntory, ook een whisky naar het ISS gestuurd om daar te experimenteren. We zijn benieuwd wat hun bevindingen gaan worden, maar daar moeten we nog een tijdje op wachten. De flessen blijven 13 maanden tot een paar jaar aan boord van het ISS.

Tot nu toe konden de whiskydistilleerders hun heilige drankjes zonder zorgen meesturen, want in de ruimte is het lastig whisky drinken. Het tweede whiskybericht van de dag is dat Ballantines daar nu verandering in brengt. Misschien wel om de experimenten van hun concurrenten te dwarsbomen, wie weet. De Schotten hebben een ‘glas’ laten ontwikkelen waarmee je ook in gewichtsloze toestand kunt genieten van een glaasje whisky. Het ding is wel van 3D-geprint plastic, dus echt chic is het niet, hoewel er ook roségoud in verwerkt is. Daarnaast lijkt het vooral op een drinkbeker voor kinderen, maar goed whisky is nou niet echt een kindvriendelijk drankje natuurlijk. Ze hebben het glas wel uitgebreid getest, zoals in het onderstaande filmpje te zien is.

[gv data=”uzWla2dXI_k”][/gv]

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *