Wie had dat gedacht: Xbox en PlayStation gaan samenwerken

Auteur: , Geen reacties
xbox-playstation-microsoft-sony-samenwerking

Gezworen vijanden worden vrienden om samen nieuwe vijanden te bestrijden.

Wie een tijdje terug had gezegd dat Microsoft en Sony de handen ineen zouden slaan zou door gamers meewarig worden aangekeken. PlayStation en Xbox zijn immers bepaald geen vrienden gebleken. Zo heeft Sony altijd crossplay op de Xbox tegengehouden. Dit tot frustratie van de hele Fortnite-gemeenschap.

Inmiddels zijn de tijden veranderd. Microsoft en Sony kondigden gisteren aan dat zij samen gaan werken om AI en cloud-computing. Dit betekent onder meer dat de mogelijkheden om Microsoft Azure te gebruiken voor de content van Sony onderzocht gaan worden.
Ook gaat men onderzoeken of de image sensoren van Sony toegepast kunnen worden in Azure om de kwaliteit van semi-conductors te verbeteren. Eerlijk is eerlijk, dat kan mooie dingen opleveren.

Beide partijen lichten toe dat zij gezamenlijk verwachten een sterkere vuist te kunnen maken tegen concurrenten zoals Apple, Amazon en Google.

Overigens hebben Sony en Microsoft nog niet veel details over de samenwerking bekend gemaakt.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).