Wie koopt er voor $ 470 miljard aan Bitcoin (BTC)?

Rusland-koopt-bitcoins
Eerste deeltransactie van $ 10 miljard kan plaatsvinden in februari.

Als je last hebt van Amerikaanse sancties en over nogal wat grondstoffen beschikt kun je natuurlijk afwachten tot Donald weer bijdraait. Je kunt ook een alternatief zoeken om toch vrij met je geld te handelen. In dat laatste geval zorgen cryptomunten ervoor dat landsgrenzen, banken en wachttijden als sneeuw voor de zon verdwijnen. Dat valt steeds meer landen op. Venezuela en Iran zijn al druk bezig met cryptomunten en ook China vindt het digitale geld wel handig.

Rusland lijkt echter het verst. Zij willen volgens de laatste berichten een deel van hun nationale reserves van Roebels omzetten naar Bitcoin (BTC). In totaal is men volgens geruchten bereid $ 470 miljard om te zetten. Gezien de hoeveelheid wil men dat in delen doen. Daarom begint men in februari misschien met een ‘bescheiden’ wisseloperatie van $ 10 miljard. Wellicht lazen ze in ons stuk waarom ze nu Bitocoin moeten kopen.

Nu wordt er nergens zoveel geroddeld en gefantaseerd als in de cryptowereld, maar de voorgaande beweringen komen van Vladislav Ginko. Nu is dat geen naam waar de gemiddelde Nederlander nerveus van wordt, maar schijn bedriegt. Deze heer is namelijk docent aan de Russische presidentiële academie voor nationale economie en openbaar bestuur in Moskou. Ook is hij een van de naaste economische adviseurs van Vladimir Poetin. In recente Tweets met onder andere crypto-goeroes Chris Burniske en John McAfee maakt hij een zelfverzekerde indruk. We geven wat voorbeelden:

Poetin zelf maakte recent ook al opmerkingen over manieren om de sancties van de VS te passeren. In die zin lijkt een en ander toch wat minder uit de duim gezogen dan gebruikelijk. In dit interview zet Ginko alles nog eens uiteen. Als deze stap doorgaat hoeven we in ieder geval niet meer te twijfelen over acceptatie door institutionele partijen en massa-adoptie. Zelfs wanneer het alleen een Russisch dreigement blijkt om de sancties te laten verlichten is wel duidelijk wat een impact cryptovaluta kan hebben. We zijn dan ook benieuwd hoe dit afloopt en raden je, zoals altijd aan, jouw eigen onderzoek te doen als je wilt investeren in crypto. Wij zijn immers geen financieel adviseurs.

UPDATE: het verhaal lijkt niet echt betrouwbaar, zoals te zien in dit overzicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *