Wii U verkoop haalt ook de verlaagde doelstelling niet

Wii U gameconsole
De verkoop van de Wii U valt Nintendo behoorlijk tegen. Begin dit jaar werd de doelstelling al stevig naar beneden bijgesteld, maar ook de nieuwe target werd niet gehaald.

De Japanners hadden aanvankelijk gehoopt in de twaalf maanden tot aan maart 2013 wereldwijd zo’n 5,5 miljoen Wii U consoles aan de man te brengen. Dit bleek te ambitieus en begin dit jaar werd de doelstelling verlaagd naar 4 miljoen exemplaren. Ook dit lagere aantal werd niet gehaald, want Nintendo heeft bekendgemaakt dat de teller tot aan maart is blijven steken op 3,45 miljoen stuks. De tegenvallende verkoopresultaten wijt de fabrikant aan de vertragingen in de ontwikkeling van nieuwe Wii U games.

Over het hele afgelopen boekjaar heeft Nintendo nog wel een nettowinst behaald van omgerekend 60 miljoen euro, maar het operationele verlies bedroeg nog altijd 280 miljoen euro. Dit is overigens wel een verbetering ten opzichte van een jaar eerder toen het operationele verlies 340 miljoen euro groot was.

Begin dit jaar wilde Nintendo nog niets weten van een prijsverlaging voor de Wii U, maar de vraag is of ze dit standpunt vol kunnen houden nu ook de Playstation 4 en Xbox 720 onderweg zijn.

De 3DS stelde eveneens iets teleur. Daarvan werden er het afgelopen boekjaar 13,95 miljoen verkocht, terwijl men in de prognose rekening hield met 15 miljoen stuks. Het komende jaar denkt Nintendo 18 miljoen exemplaren van de 3DS te verkopen. Van de “gewone” DS werden er nog 2,35 miljoen verkocht, maar deze handheld wordt inmiddels niet meer meegenomen in de verkoopverwachtingen. (via: slashgear)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *