Windows 10: Heb jij problemen met jouw Bluetooth speakers?

windows-10-bluetooth-speakers-bug
Gooi ze dan nog niet weg, want er is een oplossing.

Sinds de meest recente update van Windows 10, die afgelopen mei uitkwam, klagen veel gebruikers over problemen met hun Bluetooth speakers. Zo zou de pc in sommige gevallen helemaal geen verbinding meer met de speakers maken. In andere gevallen komt er wel een Bluetooth-verbinding tot stand, maar is de geluidskwaliteit veel slechter dan normaal. Tot slot kan het gebeuren dat er wel een verbinding tot stand komt, maar dat het geluid toch uit de speakers van de computer komt. Daarnaast zie je in Windows, onder ‘Besturing voor geluid, video en spelletjes voor Microsoft’ een uitroepteken in geel driehoekje bij ‘Bluetooth A2dp’

De oorzaak kan in die gevallen liggen aan een bug in de update van Windows 10. In de update zaten, ironisch genoeg, juist een aantal toepassingen verwerkt die de kwaliteit van Bluetooth audio moest verbeteren. Dit pakt nu anders uit, zo erkent Microsoft ook op haar service-pagina over deze bug.

De oplossing van dit probleem is redelijk eenvoudig. Door de opdrachtconsole te openen (dit doe je door ‘cmd’ in de zoekbalk naast start te tikken en vervolgens bij de resultaten ‘Command Prompt’ te kiezen) en vervolgens het commando ‘sfc /scannow’ (zonder haakjes) in te typen en op enter te drukken repareert jouw computer de bug. Dit kan overigens een paar minuten duren.

Zodra deze toepassing is afgerond kun je de computer herstarten, waarna alles weer zou moeten werken.

Overigens is deze bug er niet de oorzaak van dat jouw Android-toestel eventueel geen verbinding meer maakt met Windows Bluetooth. Dat was namelijk waarschijnlijk de bedoeling van Microsoft.

Mocht je de mei-update nog niet hebben kunnen installeren (maar dit wel geprobeerd hebben), dan ligt de oorzaak waarschijnlijk in een eerdere bug, die we hier beschreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *