Windows 10 krijgt nieuwe turbo-modus

Windows 10
Voor de pro’s!

Op sommige momenten heeft je computer net even wat meer rekenkracht nodig. Bijvoorbeeld als je een video gaat exporteren of je werkt met een ‘zwaar’ programma Sommige PC-liefhebbers sleutelen zelf aan de computer om er meer kracht uit te halen. De minder ervaren gebruikers kunnen straks dankzij software gebruik maken van extra power.

Windows 10 krijgt namelijk een Ultimate Performance-modus. Via de instellingen kunnen gebruikers aangeven of de modus geactiveerd moet worden of niet. Ook kan een plan worden ingesteld voor de werking van de feature.

De nieuwe mogelijkheid komt naar de eerstvolgende Windows 10 update. De verwachting is dat deze update in maart of april zal worden uitgerold. Ultimate Performance komt alleen naar desktops. In verband met de veiligheid brengt Microsoft de feature helaas niet naar laptops en andere mobiele Windows 10-apparaten. Daarnaast heeft het techbedrijf aangegeven dat Ultimate Performance is ontwikkeld voor de zakelijke gebruiker en niet voor gamers. De laatste groep kan gebruik maken van de reeds bestaande Game Mode.

Windows 10 krijgt turbo-modus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *