Windows 10 tikt 200 miljoen installaties aan

Windows 10 inmiddels 200 miljoen keer geïnstalleerd
Microsoft is lekker bezig met Windows 10, dat maandelijks nog steeds door miljoenen nieuwe gebruikers geïnstalleerd wordt.

De Amerikanen hadden na het matig ontvangen Windows 8 wat goed te maken. Ook met de introductie van Windows 10 verliep niet alles vlekkeloos, maar het feit dat het besturingssysteem gratis te downloaden is, zorgt er toch voor dat we massaal overstappen. Inmiddels draait Windows 10 volgens WinBeta op dik 200 miljoen computers.

De groei duurt dus voort, want in oktober tikte Windows 10 de 110 miljoen installaties aan. Microsoft wil Windows 10 in 2018 op een miljard apparaten geïnstalleerd hebben, dus het bedrijf is er nog lang niet. Nu Windows 10 ook voorgeïnstalleerd is op de eerste Windows Phones en er meer apparaten met het besturingssysteem verschijnen valt er gelukkig nog genoeg te winnen.

UPDATE: In minder dan tien maanden is Windows 10 nu geactiveerd op meer dan 200 miljoen apparaten wereldwijd. In Nederland is volgens StatCounter 22.3% van de apparaten over op Windows 10. Daarnaast brengen mensen wereldwijd meer tijd dan ooit door in Windows, alleen al in december 2015 was dat meer dan 11 miljard uur. Ook verwelkomde Windows Store sindsdien meer dan 3 miljard bezoeken en brachten Netflix, Pandora, Uber, Adidas, Twitter en vele anderen universal apps naar de Windows Store.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *