Windows 10 wil niet dat je Chrome of Firefox gebruikt

Auteur: , 1 Reactie
Windows 10 wil niet dat je Chrome of Firefox gebruikt

Want Microsoft Edge is véél beter.

Als techbedrijf ontkom je er niet aan dat je klant gebruik maakt applicaties van derden. Zeker op het gebied van software. Microsoft doet er echter alles aan om dit te voorkomen. Bijvoorbeeld door onwetenden dom te houden met rare marketingteksten. De doorgewinterde computergebruiker lacht om de teksten die Microsoft gebruikt, maar een 65+er zou zomaar kunnen schrikken van de melding.

Wat is er aan de hand?
Met Windows 10 levert Microsoft standaard Edge. Dit is de internetbrowser van het Amerikaanse techbedrijf. Mocht je deze browser niet fijn vinden, dan kun je bijvoorbeeld Google Chrome downloaden of Firefox. Windows 10 heeft door als je een andere browser wil gebruiken en komt vervolgens met de melding dat je al Edge hebt. Daarnaast laat het techbedrijf weten dat Edge veiliger en sneller werkt op Windos 10 in vergelijking met een andere browser. Een tricky claim, want met deze dreigende woorden kun je onwetenden op het verkeerde spoor brengen.

Microsoft is niet het enige bedrijf dat dergelijke meldingen doet. Apple probeert op macOS het eigen Safari aan te smeren. Echter, waar Apple Safari slechts aanbeveelt met een normale melding, gaat Microsoft nog een stapje verder door andere browsers als onveiliger te bestempelen. Laat je dus niet gek maken en download de browser waar jij een voorkeur voor hebt.1 reactie

Het zou eigenlijk andersom moeten zijn. Chrome en Firefox die Windows detecteren en betere, veiliger OS’en adviseren….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).