Windows-pc ontgrendelen met Samsung-toestel doe je zo

Samsung Flow
Via een app is het mogelijk om vanaf je Samsung-toestel een Windows-computer te ontgrendelen. Je hebt er wel een aantal dingen voor nodig.

Via Samsung Flow, een applicatie voor Samsung-toestellen, is het voortaan mogelijk om toegang te krijgen tot een Windows-pc. Er zijn wel enkele voorwaarden verbonden om dit te doen. Zo moet je Samsung-toestel minimaal draaien op Android 6.0 Marshmallow (Android 7.0 als je vanaf een tablet te werk gaat) en je pc moet Windows 10 als besturingssysteem hebben. Heb je één van deze dingen niet dan gaat het feest helaas niet door.

Open Flow op je Samsung-toestel en maak een connectie met je pc via Bluetooth. Via de computer kun je nu de smartphone of tablet koppelen. Met de vingerafdrukscanner is het nu voortaan mogelijk om de pc te ontgrendelen vanaf je gekoppelde Samsung-apparaat via Flow.

Deze feature werkte voorheen enkel via Samsung-computers. De gimmick is nu ook uitgerold naar Windows 10. Naast het feit dat je PC’s kunt ontgrendelen met Flow is het nu ook mogelijk om notificaties te bekijken op je computerscherm. Tevens kunnen er bestanden worden uitgewisseld als je Samsung-apparaat is gekoppeld.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *