Wordt deze tekening $10 miljard waard?

iPhone Patenttrol
Een man claimt al in 1992 de huidige iPhone te hebben getekend. Copyright!

Thomas Ross heet het genie dat niet alleen al in 1992 de geboorte van de iPhone voorzag, maar zelfs verantwoordelijk was voor het ontwerp van het toestel, dat hij toen zelf nog geen iPhone, maar ERD noemde. De man uit Florida heeft er in die dagen ook daadwerkelijk een patentaanvraag voor ingediend. Helaas werd die niet in behandeling genomen, omdat Ross de registratiebedragen niet betaalde.

Nu claimt hij op basis van zijn tekeningen de eerste te zijn die ’een nieuwe samenvoeging van media- en communicatiemiddelen’ voorzag. Maar toen werd zijn idee ’hijacked and exploited by Apple’s iPhones, iPods, iPads and others’.

Overigens neemt Ross geen genoegen met slechts de tien miljard. Hij wil ook nog 1,5% van alle toekomstige verkopen van iOS-apparaten. Met de huidige verkopen zou dat neerkomen op nog eens 3,5 miljard per jaar.

6 reacties

  1. Zucht.. lekker op tijd ook.. iphone bestaat sinds 2007. 10 jaar later is het een groot succes en nu wil dhr Graai de Graaier cashen. Als het om het principe ging had ie in 2007 aan de bel moeten trekken. Nee.. dit gaat om geld.

  2. Ik zou dit als rechter zo van tafel vegen, alleen al omdat er geen patent geregistreed staat en het mogelijk misschien een beetje op een mobiele telefoon lijkt, die meer kan dan bellen, of sms-en.
    Ook nog eens zo laat, tekening was zeker “kwijt”? Maar evenwel ruikt dit heel sterk naar effen rijk willen worden, met jouw zogenaamde idee.
    Not done!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *