Wow, de Bitcoin stijgt keihard door

Wow, de Bitcoin stijgt keihard door
Is de trein nu eindelijk vertrokken?

Alsof de cryptomunt afscheid heeft genomen van de zware markt van de afgelopen maanden, stijgt de koers van Bitcoin weer ouderwets hard. Het is afvragen wanneer er een (stevige) koerscorrectie gaat volgen, maar vooralsnog lijkt er nog geen eind te komen aan de stijgende lijn.

Donderdag lieten we al weten in een uitgebreidere analyse dat de Bitcoin bezig is met een opmars. Waar de koers toen nog stond op zo’n 6.500 dollar, is Bitcoin na 48 uur gestegen naar bijna 7.500 dollar. Met een stijging van 9,8 procent vandaag klimt de koers weer hard. Wie de maandgrafiek voor zich haalt ziet een extreme stijging, bijna kaarsrecht naar boven. Dat doet denken aan de bizarre taferelen die we in 2017 zagen, waar 2018 een relatief rustig jaar was.

De vraag is natuurlijk waar dit heen gaat. Gaan we een herhaling van 2017 zijn en is de Bitcoin begonnen met maandenlange stijgingen, op weg naar een nieuwe piek? Of volgt er toch nog een correctie die de munt terugbrengt in een depressie. Voorlopig is het sentiment goed gestemd. De laatste keer dat Bitcoin zo’n hoge koers had was in september vorig jaar. Alweer een behoorlijke tijd geleden dus.

Lees ook: dit is wat de Bitcoin de rest van 2019 gaat doen

Beeld: Coindesk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *