WTF: Canada verbiedt Alcatel toestel vanwege straling

Auteur: , Geen reacties
Alcatel toestel met straling

Past perfect in het rijtje 'raar maar waar'.

Bij Alcatel zullen ze van de week raar op hebben gekeken toen er een bericht van de Canadese regering binnenkwam. Sinds 2017 is de goedkope Alcatel U50 te koop in diverse winkels, maar dat mag niet meer van de Canadese regering. Wat blijkt? Het toestel overschrijdt de limiet wat betreft draadloze radiofrequentie energie-uitstoot.

Deze limieten moeten ervoor zorgen dat de straling van toestellen beperkt blijft. Hoewel de smartphone op dit moment niet voldoet aan de eisen van de Canadese regering, meldt een woordvoerder aan Mobile Syrup dat de Alcatel U50 nog altijd veilig te gebruiken is.

Het probleem lijkt dan ook minder extreem dan dat het doet voorkomen. Het gezondheidsrisico blijft minimaal en U50’s die al in gebruik zijn, roept Alcatel (nog) niet terug. Wel wordt er gewerkt aan een software-update die de te hoge straling tegen moet gaan.

Het is inmiddels al een tijdje bekend dat ioniserende straling erg schadelijk kan zijn en onder meer voor kanker kan zorgen. Er is echter nog geen ‘consequent bewijs’ dat blootstelling aan niet-ioniserende straling (zoals die van smartphones) zorgt voor een vergroot risico op kanker. Better safe than sorry, zullen ze in Canada wel zeggen.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).