WTF: iPhone verantwoordelijk voor daling kauwgomgebruik?

Minder kauwen door je iPhone
Geloof het of niet, maar er lijkt echt iets van logica achter te zitten.

Bij Apple is het tijd voor een feestje, want de iPhone bestaat deze week tien jaar. Waar we in het artikel eerder deze week inzoomden op de eerste ervaringen met de smartphone van Apple, stuitten we in de zoektocht naar iPhone-weetjes op een wel heel onverwacht verband: de daling in kauwgomconsumptie is deels veroorzaakt door de iPhone.

Deze stelling lijkt wat kort door de bocht, maar cijfers wijzen uit dat sinds de verschijning van de eerste iPhone in 2007 de kauwgomconsumptie in de Verenigde Staten én West-Europa flink is gedaald. Volgens Recode zit er weldegelijk iets van een verband tussen deze twee op het eerste oog vrij losstaande feitjes.

Onze smartphones (waaronder ook Android-toestellen laterna) hebben namelijk voor enkele flinke veranderingen in ons gedrag teweeggebracht. Waar we vroeger nog om ons heen keken tijdens het wachten in cafés, supermarkten en andere openbare ruimtes, zitten we nu liever te priegelen op onze smartphones.

Zo speelden supermarkten hier handig op in tijdens het afrekenen door pakjes kauwgom bij de loopband neer te zetten, in de hoop dat dit een impulsaankoop bij ons teweeg zou brengen. Al met al zou je kunnen stellen dat je dankzij je smartphone dus ietsjes goedkoper uit bent, mits je erg gesteld bent op je smartphone en last hebt van impulsaankopen natuurlijk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *